Karácsony Gergely az Alkotmánybírósághoz fordulna a kormány tűzijátékos területfoglalása miatt

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 26.

Belpol

Nem fizetnek ugyanis a fővárosnak a plusz egy hétnyi területfoglalásért, ráadásul a veszélyhelyzetre hivatkozva.

Karácsony Gergely a Klubrádió Esti gyors című műsorában beszélt arról, hogyan érinti a fővárost az augusztus 20-i tűzijáték kormánydöntés alapján való elhalasztása.

A kormány ugyanis nemcsak a halasztásról döntött, hanem arról is, hogy nem fizet közterület-használati díjat a tűzijáték miatt lefoglalt fővárosi területek után. Mindezt az ukrajnai háború miatt elrendelt vészhelyzettel indokolták.

"Mi a túró köze van a veszélyhelyzetnek, hogy Budapesten hol tárolják a tűzijáték pirotechnikai eszközeit?!" - fakadt kia az adásban a főpolgármester, ugyanis a jelenlegi helyzetben ez azt jelenti, hoyg egy hétig a főváros forgalmas központi részein, lezárt területeken állnak a kilövésre kész pirotechnikai eszközök. 

Az igaz ugyan, hogy a törvény szerint az állami ünnepekre használt közterületek után valóban nem kell díjat fizetni, de itt plusz egy hét közterülethasználatról van szó. Ráadásul az, hogy a fizetés elmulasztását a kormány az ukrajnai háború miatt elrendelt vészhelyzettelindokolja, Karácsony szerint nem más, mint "hatalmi hübrisz".

A főpolgármester azt is elmondta, hogy nem tartja kizártnak, hogy Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben, már csak elvi szempontok miatt is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk