Karácsony Gergely köszöntőt írt a Pride Hónap alkalmából

  • narancs.hu
  • 2020. június 1.

Belpol

A szokásos június helyett azonban augusztus lesz a Pride hónapja.

A szokásos júniusi időpont helyett idén augusztus 14-én kezdődik a Budapest Pride, a szervezők és az LMBTQ közösség is megemlékezik azoonban arról, hogy eddig minden évben június 1-jén kezdődött a Pride hónap.

Emellett Karácsony Gergely főpolgármester is külön köszöntőt írt az alkalomra az LMBTQ közösség lapjába, a HUMEN magazinba – számol be a 444.hu.

“Az országgyűlés által elfogadott 33-as törvény mindannyiunk számára vereség. Nincs is annál fontosabb, hogy valaki szabadon önmaga lehessen" – kezdi Karácsony.

A köszöntőben kiemeli, fontosnak tartja, hogy a főváros támogassa az LMBTQ közösség munkáját: "hiszen szükség van rá, hogy mindenki képviselve és képviseltetve legyen".

"Budapest ereje sokszínűségében rejlik. Nem csak összetartó közösség, amely bármilyen bajban segíti egymást, de elfogadó, nyitott is. Mi azt valljuk, nem az számít, hogy kit szeretsz, hanem hogy felvállalhasd azt, aki vagy" – írja Karácsony.

Felhívja a figyelmet arra is, hogy bár a Pride hónap most csúszik, de már azzal is támogathatjuk támogatjuk az LMBTQ közösséget, ha beszélünk, olvasunk róla, ha megnézünk filmeket LMBTQ eseményekről, vagy felhívjuk a figyelmet a közösséget érintő ügyekre.

Figyelmébe ajánljuk