Karácsony Gergely vizsgálatot rendelt el a gyermekotthon igazgatójának ügyében

  • narancs.hu
  • 2024. február 14.

Belpol

A Tarlós-féle városvezetés annak ellenére kitüntette V. Jánost, hogy az ombudsman is vizsgálódott már.

Karácsony Gergely főpolgármester azonnali belső vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy a fideszes városvezetés idején ki, miért, és milyen információk birtokában döntött a 2013-ig fővárosi fenntartásban működtetett bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményekért később elítélt vezetőjének fővárosi kitüntetéséről.

„A 2015-ben adományozott Bárczy István díjat főpolgármesterré választásom után, 2019-ben a Fővárosi Közgyűlés javaslatomra visszavonta” – emlékeztet Karácsony. – „Az elmúlt napok sajtóhírei alapján megerősödött a gyanú, hogy a fideszes fővárosi vezetés annak ismeretében terjesztette fel kitüntetésre a 2018-ban elítélt pedofil bűnözőt, hogy már évekkel korábban információik lehettek a gyermekotthonban történt molesztálásokról és bántalmazásokról.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk