Karácsony levelet írt Orbánnak, hogy hatósági árasítsa a buszok tankolását is

  • narancs.hu
  • 2022. március 11.

Belpol

Szerinte az áremelkedés az állami bevételeket növeli, de óriási terhet ró a fővárosi önkormányzatra, mert a buszokat nekik kell tankolni.

Karácsony Gergely főpolgármester levelet írt Orbán Viktornak, amelyben azt kéri, hogy az autóbuszokra is vonatkozzon a 480 forintos hatósági benzinár.

A Facebook-posztban közzétett levélben azt írta: miközben mindenkinek az lenne az érdeke, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, a kormány tovább bünteti az ágazatot.

Hiába fizetik a közösségi közlekedést használók az Európai Unió legmagasabb áfáját az állami költségvetésbe, mostantól a megemelt üzemanyagárat is fizetniük kell

- fogalmazott a főpolgármester.

"Az üzemanyag árának elszállása a rekorder 27 százalékos adókulcs mellett az állami bevételeket növeli, közben pedig óriási terhet ró a helyi önkormányzatra, amelynek tankolnia kell a buszokat. Ráadásul a szolidaritási hozzájárulás megemelésével és a helyi iparűzési adó egy részének kompenzáció nélküli elvonásával a Fidesz-kormány eddig is büntette a Főváros Önkormányzatot" - olvasható a bejegyzésben.

A főpolgármester szerint "itt az idő és alkalom, hogy valamit visszaadjanak!"

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk