Karácsony: „Már nem jutnak sokra hazudozással és mocskolódással”

  • BM
  • 2019. október 13.

Belpol

Megköszönte Tarlós Istvánnak az „elmúlt 9 év küzdelmét”.

Megköszönte az aktivistáknak és a szavazóknak Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere, hogy győzelemre segítették. „Budapest mindannyiunk közös otthona, azokat is képviselem, akik nem rám szavaztak” – tette hozzá.

Karácsony elmondta, helyesen tette az ellenzék, hogy lehetőséget biztosított a civil jelölteknek a fővárosban és az ország számos pontján.

„A kampány véget ért, most a munka következik” – fogalmazott, majd hozzátette: békét hoz a városba, új alapokra helyezi a kormány és Budapest közötti együttműködést, továbbá az ellenzék holnap elkezdi végrehajtani a programját.

false

 

Fotó: Németh Dániel

„Már nem merülhet ki a kampány abban, hogy mocskolódnak és hazudoznak. Ezzel már nem jutnak sokra” – mondta. Karácsony Gergely átlátható, tisztességesen működő, zöld és szolidáris várost épít, illetve szövetségeseket keres Európa döntéshozó között.

Gratulált a nyertes ellenzéki polgármestereknek, illetve a jelölteknek is, akik alulmaradtak, de „szépen teljesítettek”. „Október 14-én egy másik országban ébredünk, amely visszaszerzi a szabadságát” – mondta. A főpolgármester szerint az uralkodást felváltja a szolgálat, amire az önkormányzatok a megfelelő intézmények, mert azokban valódi teljesítményt lehet letenni az asztalra.

„Ez a város egy fantasztikus hely, fantasztikus adottságokkal, annyira, hogy nem vettük észre, mennyire rossz kezekben volt” – mondta Karácsony, aki emlékeztetett, hogy Tarlós István leköszönő főpolgármester telefonon gratulált neki. „Sok mindenben másképpen gondolkodik, de szereti ezt a város. Köszönöm az elmúlt 9 év küzdelmét neki, ami lehetett volna egy fairebb küzdelem”

Figyelmébe ajánljuk