Karácsony: A vak is látja, hogy Puzsér Róbert kesztyűbáb a Fidesz mancsán

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 30.

Belpol

Dübörög a kampányhajrá.

A válaszonline interjút közölt az ellenzék főpolgármester-jelöltjével Karácsony Gergellyel. Az interjúban szóba kerül a néhány nappal ezelőtt kiszivárgott hangfelvétel is, melyet vélhetően titokban, a főpolgármester-jelölt tudta nélkül rögzítettek. A felvételen Karácsony a zuglói szocialistákról és a belvárosi ellenzéki jelöltről is cifra dolgokat mond.

De számos olyan ügyre is reagált, amit korábban a Magyar Narancs derített ki. Ilyen például az hogy miért indult a Belvárosban az a XII. kerületben politizáló szocialista, Tüttő Kata, ha egyszer élettársának – vagy Tüttő bevallása szerint volt élettársának – a baloldaliként elkönyvelt milliárdosnak, a Népszava-tulajdonos Leisztinger Tamásnak a Rogán Antalhoz és a Fideszhez szorosan kötődő figurákkal voltak kényes, korrupciógyanús ingatlanügyei.

A válaszonline által közölt interjúban a hangfelvétel mellett szóba került Puzsér is, akiről Karácsony a következőket mondta:

"Most meg éppen a lakájmédia-orgánummá züllött Mandiner címlapjáról küld el engem a jó édesanyámba, ugyanazokra az oszlopokra plakátolva, amelyeken a Fidesz bohócos plakátjai voltak. A fideszes médiaholding lapjában, Mészáros Lőrinc hirdetőoszlopain. Szép. A vak is látja, hogy Puzsér Róbert kesztyűbáb a Fidesz mancsán – függetlenül attól, milyen tiszták voltak is az ő eredeti szándékai."

Arra a felvetésre, hogy korábban épp ő volt aki azt nyilatkozta, "nem kétli Puzsér őszinte szándékait" a következőt válaszolta:

"Nem tudom, a Válasz Online-on szabad-e Marx-ot idézni, mindenesetre van tőle az a mondás, hogy „Nem tudják, de teszik”. Ez jut eszembe Puzsérról. Épp az önök rendezvényén ültünk együtt év elején, ott Puzsér ugye nagy hangon fogadkozott, hogy el fog indulni az előválasztáson."

Puzsér Róbert az interjú megjelenése előtt Facebook-posztban szólította fel visszalépésre Karácsony Gergelyt.

Puzsér Róbert: Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza!

A független jelölt szerint Karácsony akadályozza Tarlós leváltását. Puzsér Róbert Facebook-posztban szólítja fel ellenfelét Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza. A független polgármesterjelölt szerint Karácsony egyik hazugságából a másikba esik, akinek indulása csak akadályozza Tarlós István Leváltását. "Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy a budapestiek érdekében ne akadályozza tovább Tarlós István leváltását!