Karácsony véderdővel akadályozná meg, hogy kínai vegyi anyagok elosztóközpontja épüljön Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. június 27.

Belpol

A főpolgármester szerint a projekt súlyos kockázatot jelenthet a helyben lakók számára.

Rendkívüli online sajtótájékoztatót tartott kedd délután Karácsony Gergely főpolgármester, miután a Direkt36 által megismert belső kormányzati anyagokból kiderült, Rogán Antal és köre már dolgozik azon, hogy kínai vegyi anyagok elosztóközpontjává tegyék Magyarországot.

Karácsony Gergely közölte: kedd reggel sajtóhírekből értesült arról, hogy a magyar kormány és kínai partnereik az európai akkumulátorgyártáshoz szükséges veszélyes vegyi anyagok legfontosabb bázisát Budapestre szeretnék telepíteni, és innen kívánják ellátni nemcsak a Magyarországot, hanem egész Európát áthálózó kínai akkumulátorgyárakat

„olyan veszélyes anyagokkal, amelyek egy katasztrófahelyzet esetén nagyon súlyos kockázatot jelenthetnek a helyben lakók számára”. 

A főpolgármester szerint semmilyen tájékoztatást nem kaptak a kormánytól, azonban pontosan tudják, hogy „amikor valami nagy disznóság készül, azt titokban szokták csinálni”. A főpolgármester megalapozottaknak minősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint a kormány ezt az üzletet szeptemberben nyélbe akarja ütni. Kiemelte, főpolgármesterként mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ez a terv ne valósulhasson meg.

Budapest nem lehet kínai méreglerakat! - Online sajtótájékoztató.

Posted by Karácsony Gergely on Tuesday, June 27, 2023

Karácsony Gergely arról beszélt, a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén napirendre kívánja vetetni azt a napirendi pontot, amely „az összes létező jogi eszközt megragadja annak érdekében, hogy megállítsuk ezt az eszelős tervet”. A beruházást a hírek szerint egy jelenleg még beépítetlen területen akarják megvalósítani, amin fővárosi önkormányzat már korábban is szerette volna bővíteni a várost körülvevő véderdőt. A főpolgármester jelezte: „itt az ideje, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk