Kártérítési pert indít a kormánymédia karaktergyilkos cikkei miatt a politikai elemző

  • narancs.hu
  • 2019. március 19.

Belpol

Három kormányközeli portál is érintett az ügyben.

Kártérítési pert indít Krekó Péter, a Political Capital elemző cég vezetője, mert szakmai és magánéleti károkat szenvedett el egy Figyelőben megjelent karaktergyilkos cikk miatt – írja a hvg.hu.

Krekó Péterről még január 4-én jelentetett meg cikket a Figyelő, melyben a kereset szerint "külföldi titkosszolgálati érdekek kiszolgálójának állították be, és mint nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyt jelenítették meg, ezzel megkérdőjelezték szakmai tisztességét, és érzékelhető személyes hátrányt okoztak Krekónak. A gyalázkodó kommentek mellett érzékelhető szakmai és magánéleti kár érte őt."

"Krekó Péter sohasem vett rész titkosszolgálati akciókban, így természetesen a brit titkosszolgálat nem létező „pszichológiai” hadviselési akciójában sem. Tevékenysége sohasem jelentett nemzetbiztonsági kockázatot. Éppenséggel az ország érdekeit szolgálta, amikor például a szélsőjobb nemzetközi kapcsolatairól vagy az orosz politikai befolyásról és dezinformációs offenzíváról vezetett kutatást vagy készített tanulmányt" – írja a hvg a Helsinki közleményére hivatkozva.

Krekó a kártérítési pert három hírportál ellen indítja, mivel a cikket átvette az Origo és a 888 is. Az elemzőt a Magyar Helsinki Bizottság képviseli.

Figyelmébe ajánljuk