Kásler Miklós a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnöke lett

  • narancs.hu
  • 2022. november 7.

Belpol

Dobtak neki csontot, ha nem is Mátyás királyét.

A mai napon Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak adhattam át a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnöki kinevezését, így a továbbiakban Dr. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató úr munkáját segítheti az Intézet élén” – írja Facebook oldalán Csák János kulturális és innovációs miniszter.

 
Csák János és Kásler Miklós parolázik
Fotó: Csák János/Facebook
 

 

Az intézetet, amelynek célja, hogy kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, maga Kásler alapította 2019-ben, az előző Fidesz-ciklusban az Emmi irányítása alá tartozott. Tavalyi cikkünkben azt írtuk a miniszter hobbiprojektjének tartott intézményről: „nemcsak a megítélése, a teljesítménye és a kutatói állománya mondható vegyesnek, de még mindig nem világos, hogy mi is a cél vele.” A Magyarságkutató Intézet jelentős eredményei közé tartozott A pozsonyi csata című animációs film vagy a megkezdett, örök szerelemmel végzett projekt, Mátyás király összerakása, mivégett a Hunyadiak csontjait kiásták székesfehérvári sírjukból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk