Kásler Miklós azt állítja, hogy a tízparancsolat majdnem tökéletes népegészségügyi program

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 22., 07:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Korábban azt mondta, hogy a halálos betegségek 70-80 százaléka elkerülhető, ha betartjuk a parancsokat.

A Hír Tv Péntek 9 című műsorában vendégeskedett Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, aki itt mondta el, hogy a tízparancsolat közel tökéletes népegészségi program:

 

Kásler korábban is mondott hasonlókat, igaz, akkor még nem nevezte a tízparancsolatot közel tökéletes népegészégügyi programnak, csak azt mondta, hogy a halálos betegségek 70-80 százaléka a tízparancsolat betartásával elkerülhetők.

(via 444.hu)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 22., 07:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Mist
  2018. szeptember 23., 11:48
  Ha ez igaz lenne,
  a fidesz nevű maffiacsalád
  már régen kihalt volna,
  mert olyan mértékben hanyagolják a tízparancsolatot!
 2. 3
  Cheyenne
  2018. szeptember 22., szombat 09:27
  "Én Jahve vagyok a te gyógyítód"(2Móz 15,26). Meggyógyítani csak Isten képes (2Kir 5,7). A derék zsidóknál hitetlenséget jelentett, ha valaki nem bízott Jahve segítségében, és orvoshoz fordult. (2Krón 16,12) A szenvedést Jahve méri az emberre, ezért csak ő képes bekötni a sebeket és gyógyítani (Jób 5,18). "Nem orvosolta őket sem gyógyfű, sem kenőcs, csak a te igéd, amely mindent meggyógyít"(SalBölcs 16,12) Véteknek számított, ha egy beteg idegen istenséghez fordult (2Kir 1,2-8) Aszklépiosz bazhatta rendesen..
  Kásler ősi tanokhoz tartja magát, miszerint a bűn és a testi betegség szorosan összefügg egymással (Zsolt 32,1, 38,3, 39,9-12, 41,5, 69,6, 103,3, 107,17). Lényeg: betegség egyet jelent az Istennel megromlott kapcsolattal.
  Akit érdekel: az orvos teológiai problémájával foglalkozik Jézus, Sirák fia könyvének egy fejezete (38,1-15)

  A Tízparancsolat igéi (héberül nem parancsolat, törvény van írva, hanem ige) felebarátokra vonatkoznak, beleértve az ölés és a kúrás fogalmát is. Tehát, aki nem felebarát (a nép, a törzs tagja), annak megbazhatod a feleségét, lányát, rabszolgáját, ez Jahvét nem zavarja.
  Káslerrel: Fideszes (hívő keresztény) gyereket, feleséget, szolgát ne bazzatok meg, Az komoly károkat okozhat az egészségi állapototokban. De ha nem Isten-hívő az az asszony, netalán tán gyermek, akkor nyugodtan bazzátok halálra kedves hívek az Úrban, legyetek zsidók vagy keresztények, katolikus papok vagy politikusok, Jahve, az Úr, nem sújt betegséggel benneteket.

  S ha netalán valaki felmordulna, hogy Jézus új szövetséget kötött, és a keresztényekre nem vonatkoznak zsidó testvéreik eme remek parancsolatai, azoknak felhívom figyelmét szeretett Jézusunk eme halhatatlan szavaira (Máté 5,17-18): „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat. Mert bizony mondom néktek, hogy amíg az ég és a föld el nem múlik, egy ióta vagy egy vessző sem vész el a törvényből, míg minden be nem teljesedik."

  A zsidó-keresztény hagyomány hibátlan a gyógyításban is. Kásler hibátlan a hitben. Együtt, a keresztényi gyógyítás nem más: mint leszámolás a bűnnel. Betegek! !Rákos gyermekek, nyomorékok, kínokban fetrengő nők, fiúk, apák és anyák! bánjátok meg bűneiteket, mert csak így gyógyulhattok meg! Mindez Jahve, az Úr, haragvó bosszúja bűneitekért!

  Itt tartunk..
 3. 2
  rworse
  2018. szeptember 22., szombat 09:25
  donkihóte
 4. 1
  zsiraf29
  2018. szeptember 22., szombat 09:10
  Ráfordítása verhetetlen, az tuti.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Akadozik a szemétszállítás
Káosz és kosz
Radnóti András írása
Ukrajna és a magyar külpolitika
Interjúk
Gőz László, Simon Márton, Zurbó Dorottya
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra