Keményebb büntetésre számíthatnak a gyorshajtók

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 15.

Belpol

Több közlekedési bírság is módosul. 

Jelentősen megemelik a közlekedési bírságok összegét a Magyar Közlöny friss száma szerint – írja a 24.hu. A módosítás szeptember elsején lép hatályba. 

Például gyorshajtás esetén

390 ezer forintot kell például fizetni, ha valaki egy 50-es táblánál 125 km/óra feletti sebességgel hajt.

Ez 65 km/órás sebességnél 39 ezer forintba kerül.

A sebességhatár túllépéséért

  • 75 km/óránál 58 500,
  • 85 km/óránál 78 000,
  • 95 km/óránál 117 ezer,
  • 105 km/óránál 169 ezer,
  • 115 km/óránál 260 ezer

forint lesz a büntetés, sorolja a portál. 

További közlekedési bírságok is módosulnak, például a biztonsági öv használata nélküli közlekedésért lakott területen 13 ezer, lakott területen kívül 19 500, autóúton, autópályán 26 ezer forintot kell fizetni. 130 ezres büntetés vár arra, aki az autópálya leállósávjában halad.

Az ittas vezetésért 130 ezer forintot kell fizetni, ha az még nem minősül bűncselekménynek. Ugyanakkor a sofőr 39 ezret fizet, ha szervezetében a 0,30 gramm/liter véralkohol-, illetve 0,15 milligramm/liter levegőalkohol-koncentrációt meg nem haladó értéket mérnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Amikor már unod, de akkor sem tudod letenni

  • Domsa Zsófia

Irodalmi kentaurnak nevezte megjelenésekor Knausgård önéletírásának ötödik kötetét, az Álmokat, és egyúttal az író körül dúló hype nyomába eredt. Idézzük fel a recenziót az Ásatás sorozatban.