Készültségi állapotra vált az operatív törzs, nem lesznek napi tájékoztatók

  • narancs.hu
  • 2021. május 25.

Belpol

Legközelebb pénteken ismertetik a járványügyi helyzet alakulását.  

A gazdasági újraindítás újabb fokozatai életbe léptek vasárnap, de néhány korlátozó intézkedés még mindig hatályban van, így például az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, valamint a tömegközlekedési eszközökön a maszkviselés kötelező - hangzott el az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője felhívta a külhöni magyarok figyelmét, hogy ők is tudnak regisztrálni a kormányzati oldalon, az itthoniak pedig értesítés nélkül, közvetlenül is foglalhatnak időpontot.

Jelenleg félmillió regisztrált van, aki még nem éltek az oltással. 

 

AstraZeneca-, Szputnyik-, Sinopharm- és Pfizer-vakcina áll rendelkezésre jelenleg, mondta Galgóczi Ágnes. Utóbbi oltóanyagból 334 ezer dózis érkezett Magyarországra a mai napon, 150 ezret ebből első adagos oltásnak szánnak. A főosztályvezető hozzátette, aki három hónapon belül átesett a fertőzésen és regisztrált, az szintén foglalhat időpontot. 

A tájékoztató végén elmaradtak az újságírói kérdések. Kiss Róbert rendőr alezredes bejelentette, hogy az operatív törzs készültségi fokozatra vált, ami azt jelenti, hogy nem lesznek napi sajtótájékoztatók, legközelebb már csak pénteken ismertetik a járvány aktuális állását. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk