Két indiai jelentkező maradt versenyben a Dunaferr megvásárlásáért

  • narancs.hu
  • 2023. június 15.

Belpol

Az ukrán céget kizárták.

Az öt jelentkezőből mindössze ketten maradtak versenyben a Dunaferr megvásárlásáért – közölte az ISD Dunaferrt felszámoló Honoratior Kft. a hvg.hu-val.

A felszámoló mostani közlése szerint az öt potenciális vevőből – az indiai Liberty Steel, az ugyancsak indiai Vulcan Steel, amely Jindal Steel leányvállalata, az ukrán Metinvest, a svájci Trasteel Trading Holdind és a magyar Trinec Property – mindössze a két indiai maradt versenyben. Az ukránokat azért zárták ki, mert a felvásárláshoz szükséges nemzetbiztonsági előminősítő eljárás nem érkezett meg időben, a Trasteel nem fizette be határidőre az ugyancsak szükséges négymillió eurós óvadékot, míg a Trinec Property esetében azt írták, hogy „a szakmai és pénzügyi feltételeket az általa megadott információk és adatok alapján nem teljesítette”. Ez azt jelenti, hogy már csak a két indiai cég leányvállalata marad versenyben, közülük kerülhet ki tehát a hányatott sorsú Dunaferr új tulajdonosa.

A Dunaferr a legutóbbi hírek szerint 500 milliárd forintos tartozást halmozott fel, ám mivel ezek az adatok még tavaly év végiek, az is lehet, hogy azóta ennél magasabbra rúg az összeg. A Dunaferrt végül megvásárló vállalatnak ráadásul nemcsak a vételárat kell előteremtenie, hiszen az értékesítési felhívás szerint legkevesebb 37 milliárd forintnyi azonnali befektetés szükséges ahhoz, hogy a Dunaferr egyáltalán visszakapja az elveszített környezetvédelmi engedélyeit, amelyek híján már rég be kellett volna zárni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk