Kétszer "haza" is helikopterrel vitték Szijjártót

  • narancs.hu
  • 2020. október 20.

Belpol

Hadházy szerint ez pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne.

A rendőrség VIP-helikoptere kétszer is ott fejezte be az útját Szijjártó Péterrel, ahol a külügyminiszter háza van - számol be a 24.hu Hadházy Ákos adatigénykésének eredményéről.

Összesen hétszer vitte helikopter országon belüli megbeszéléseire Szijjártó Pétert, ebből két landolás történt a Dunakeszi repülőtéren, Szijjártó házénak közelében, a külügyminisztérium adatigénylésben szereplő válasza szerint azért, mert Szijjártónak további programjai voltak. A hét helikopterutat egyébként is azzal magyarázzák, hogy a miniszter programja indokolta. Ezek közül ötször valamelyik határhoz vitték megbeszélésre, kétszer pedig egy-egy beruházás bejentésére.

"Ez pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne. Mint ahogyan a hét belföldi helikopterezés is héttel több lenne az állása elvesztéséhez szükségesnél egy nálunk boldogabb országban" - kommentálta Hadházy.

 

A politikus hozzátette, hogy "a külügyminisztériumi válasz részletezi azt is, hogy hova volt kénytelen helikopterrel utazni ez a szegény ember. A szekszárdi Bodri pincészetbe tartó – autópályán autóval másfél óra alatt megtehető – repülésről már tudtunk. A legrövidebb, 100 kilométeres(!) egy megyén belüli(!) Kecskemét-Baja útról pedig maga Szijjártó számolt be, vagy inkább dicsekedett el vele".
"A minisztériumi válaszból tehát kiderül, hogy a miniszter nem szeret egy óránál többet autózni, ennek a kis országnak a határvidéke már rendszeresen túl messze van neki. Az is kiderül, hogy hazudott akkor is, amikor a helikopterezést a munkahelyek megmentésével indokolta. Azt eddig is tudtuk, hogy a munkahelyek megmentéséhez egyáltalán nincs arra szükség, hogy egy külügyminiszter helikopterrel lerepülve, személyesen jelentse be azokat a helyszínen, de a mostani válaszból kiderül az is, hogy az esetek többségében semmilyen gazdasági tárgyalást nem folytatott. Volt olyan esemény, amikor azért repült – pl . a letenyei vagy a rédicsi határra –, hogy a határzár következményeiről beszéljen a horvát kollégájával" - írja Hadházy.

 

Figyelmébe ajánljuk