Kijárási korlátozás: Botka szigorít Szegeden

  • narancs.hu
  • 2020. április 9.

Belpol

Csak patikák, élelmiszer- és dohányboltok maradhatnak nyitva. A lakosokat rendőrök ösztönzik az otthonmaradásra.

Nem csak Karácsony Gergely játszott el a gondolattal, hogy szigorítson a kijárási korlátozásokon, Botka László, Szeged polgármestere már-már kijárási tilalomra emlékeztető lépéseket jelentett be a közösségi médiában. Korábban a miniszterelnök azt mondta, nem szigorít a kijárási korlátozásokon, de lehetővé tette a polgármestereknek, hogy az ünnep idejére saját hatáskörben további lépéseket tegyenek.

Itt láthatják Botka levelét:

„Kedves Szegediek!

A kormány úgy döntött, nem rendel el újabb korlátozó intézkedéseket. Tudom, mennyire nehéz betartani a korlátozásokat, de ez szolgálja a közösségünk érdekét. A járvány elleni leghatásosabb védekezés továbbra is az, ha mindenki otthon marad.

Ezért elrendelem, hogy a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra. A szegedi polgárokat arra kérem, hogy kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el az otthonukat! Felkérem a rendőrséget és a polgárőrséget, hogy segítsenek a szabályok betartásában és figyelmeztessék a lakosokat!

Tudom, hogy a gyönyörű idő és a húsvét miatt egyre nehezebb otthon maradniuk, de ez most feltétlenül szükséges, ha meg akarjuk fékezni a járványt.

Köszönöm az együttműködésüket és a megértésüket. Közös erővel túl fogunk jutni ezen, és mindenki újra találkozhat majd szeretteivel, rokonaival és barátaival. Addig is azt kérem, maradjanak otthon!”

Botka László

Kedves Szegediek! A kormány úgy döntött, nem rendel el újabb korlá... tozó intézkedéseket. Tudom, mennyire nehéz betartani a korlátozásokat, de ez szolgálja a közösségünk érdekét. A járvány elleni leghatásosabb védekezés továbbra is az, ha mindenki otthon marad. Ezért elrendelem, hogy a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra.

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.