Kijárási korlátozás: Botka szigorít Szegeden

  • narancs.hu
  • 2020. április 9.

Belpol

Csak patikák, élelmiszer- és dohányboltok maradhatnak nyitva. A lakosokat rendőrök ösztönzik az otthonmaradásra.

Nem csak Karácsony Gergely játszott el a gondolattal, hogy szigorítson a kijárási korlátozásokon, Botka László, Szeged polgármestere már-már kijárási tilalomra emlékeztető lépéseket jelentett be a közösségi médiában. Korábban a miniszterelnök azt mondta, nem szigorít a kijárási korlátozásokon, de lehetővé tette a polgármestereknek, hogy az ünnep idejére saját hatáskörben további lépéseket tegyenek.

Itt láthatják Botka levelét:

„Kedves Szegediek!

A kormány úgy döntött, nem rendel el újabb korlátozó intézkedéseket. Tudom, mennyire nehéz betartani a korlátozásokat, de ez szolgálja a közösségünk érdekét. A járvány elleni leghatásosabb védekezés továbbra is az, ha mindenki otthon marad.

Ezért elrendelem, hogy a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra. A szegedi polgárokat arra kérem, hogy kizárólag létfontosságú ügyben hagyják el az otthonukat! Felkérem a rendőrséget és a polgárőrséget, hogy segítsenek a szabályok betartásában és figyelmeztessék a lakosokat!

Tudom, hogy a gyönyörű idő és a húsvét miatt egyre nehezebb otthon maradniuk, de ez most feltétlenül szükséges, ha meg akarjuk fékezni a járványt.

Köszönöm az együttműködésüket és a megértésüket. Közös erővel túl fogunk jutni ezen, és mindenki újra találkozhat majd szeretteivel, rokonaival és barátaival. Addig is azt kérem, maradjanak otthon!”

Botka László

Kedves Szegediek! A kormány úgy döntött, nem rendel el újabb korlá... tozó intézkedéseket. Tudom, mennyire nehéz betartani a korlátozásokat, de ez szolgálja a közösségünk érdekét. A járvány elleni leghatásosabb védekezés továbbra is az, ha mindenki otthon marad. Ezért elrendelem, hogy a patikák, élelmiszer- és dohányboltok kivételével a város minden üzletének be kell zárnia a következő négy napra.

Figyelmébe ajánljuk