Kikerült a szivárványos zászló a budapesti Városházára

  • narancs.hu
  • 2021. június 25.

Belpol

A Pride-hónap tiszteletére és idejére. Vajon Novák Előd készíti már a létrát?

"A szeretet mindig erősebb a gyűlöletnél, a közösség ereje képes legyűrni bármiféle megosztó szándékot. Márpedig Budapest erős város, erős közösség. Budapest mindenkié, Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon vállalhatja véleményét, világképét, identitását" – írja Karácsony Gergely a Facebook oldalán. 

A főpolgármester egyúttal bejelentette, idén is, ahogyan "a 2019-es önkormányzati választás után, Európa és a világ sok ezer városához hasonlóan, a Pride-hónap tiszteletére és idejére kikerült a szivárványos zászló a budapesti Városházára".

Karácsony hangsúlyozta, hogy "kiállás ez itt és most a gyűlöletkeltés és megosztás minden formája ellen, egy összetartó társadalom, az emberi méltóság, a szabadság és a szeretet, a szabad szeretet mellett".

Megüzente, hogy mivel "az elmúlt években mutatkozott némi kereslet a városházi szivárványos zászló iránt, idén, annak érdekében, hogy senkinek ne kelljen suttyomban, a testi épsége veszélyeztetésével falat másznia a zászlóért", a portán elhelyeztek néhány szivárványos zászlót, hogy egyszerűbb legyen onnan elkérni.

Mint ismert, tavaly például Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke felmászott egy tűzoltólétrán a Fővárosi Önkormányzat homlokzatára, és leszedte az oda kitűzött szivárványos zászlót. Majd a kiérkező rendőröknek azzal magyarázta akcióját, „hogy homoszexuális provokáció történt”. Ezt követően egyszer csak felkapta a zászlót, és elszaladt vele a járőrök elől, hogy távolabb egy kukába dobja azt. Az ügyben a rendőrség lopás vétsége miatt feljelentést tett. A bíróság úgy határozott jogerősen, hogy a zászló ily módú eltulajdonítása nem számít lopásnak, az csupán rongálás.

(Facebook/Karácsony Gergely)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk