Kiküldték egy étteremből Márki-Zayt és Pálinkást

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 20.

Belpol

A debreceni Belga Étterem és Söröző embere azt mondta, nem erre foglalt helyet az MMM, és ahogy a beszélgetés résztvevői kimentek, a villanyt is lekapcsolta.

Egy étteremben kezdődött, majd az utcán folytatódott Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) vasárnap esti fóruma, mert a vendéglátóhely tulajdonosa – vagy üzemeltetője – kiküldte a két politikust és hallgatóságát.

Pálinkás József a Debreceni Napnak azt mondta, a férfi, aki távozásra szólította fel őket, nagyon ingerülten és fenyegetően lépett fel, rendőri intézkedést is ígért. Azt mondta, azért kell távozniuk a politikusoknak és a többi jelenlévőnek, mert a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem arra foglalt helyet, ami ott történt.

Az nem derül ki, hogy milyen szándékkal foglalt asztalt az MMM aznap estére, de az igen, mit csináltak.

„Azonnal lekapcsolta a világítást a teremben, amelyben csak mi voltunk. Kb. másfél órával azután, hogy beültünk oda. Nincs tudomásom róla, hogy a vendégek közül bárkinek gondja lett volna a jelenlétünkkel, abban a helyiségben csak mi voltunk, normál hangerővel beszélgetés folyt (egyszerre csak egy ember beszélt), amelyet a Facebookon közvetítettünk. Vacsorázni is szerettünk volna, de azt másutt egy nagyon kedves, mindenkinek ajánlható étteremben tettük meg (Van még, aki nem fél Debrecenben!)” – nyilatkozta Pálinkás József. 

Pálinkás József néhány szóban a Facebookon is beszámolt a történtekről.

Azt írta, rajtuk kívül álló, „barátságtalan okok miatt” vágül utcafórumot kellett tartaniuk. 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk