Kirúgással fenyegetett a nyírmártonfalvi polgármester egy közalkalmazottat, mert nevetett a lombkoronasétányon

  • narancs.hu
  • 2023. május 2.

Belpol

Egy hangfelvétel szerint.

Hangfelvétel készült arról, hogy egy nyírmártonfalvi közalkalmazottat kirúgással fenyegetett a fideszes polgármester, Filemon Mihály

– a felvételt Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra a Facebook oldalán.

A kirúgással való fenyegetés oka az volt, hogy a felvételt készítő nő állítólag egy nevetős smiley-t kommentelt egy kép alá, amin a lomb nélküli lombkoronasétány volt látható. A polgármeser telefonon rendelte be magához a nőt, előre jelezve neki, hogy "le kéne venni a röhögös fejet".

A közzétett felvételen hallható, hogy a polgármester állítólag azt tanácsolja a nőnek, hogy "picit gondolkozzon el azon, hogy mit csinál", majd berendelte az irodájába, ahol majd meglátják, hogyan tovább.

A találkozóról is készült hangfelvétel, ám azon túl sok érdemi információ nem hangzik el. Filemon ugyanis már a legelején arra kérte a nőt, tegye ki a telefonját az asztalra, de mivel ő ezt többszöri felszólításra sem tette meg – kiemelve, hogy nem céges telefon van nála, hanem a sajátja –, a polgármester az útjára is engedte. "Viszont látásra. Papírokat küldöm" – köszönt el a polgármester.

Hadházy megjegyzi, hogy a nő még nem kapott írásos értesítést az elbocsátásáról.

A független országgyűlési képviselő elmondása szerint nem a felvételen hallható nőtől kapta a hanganyagot, de miután elutazott Nyírmártonfalvára, felkereste a nőt, egy "nehéz körülmények között élő, valójában szociális munkásként dolgozó (de csak közmunkás bért kapó), nagyon bátor fiatal anyukát", aki megerősítette az elhangzottakat.

Lapunk nemrég riportot készített Nyírmártonfalván arról, mit gondolnak a helyiek a lomb nélküli lombkoronasétányról.

Néhány napja pedig beszámoltunk arról, hogy a település polgármestere lezáratta a sétányhoz vezető utat, amelyen már a "Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos" felirat díszeleg, így nem lehet már csak úgy megnézni a hírhedt lombkoronasétányt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk