Kétszer is járt Schadl György a letartóztatása előtti napon az Igazságügyi Minisztériumban

  • narancs.hu
  • 2023. május 2.

Belpol

Azt nem tudni, kivel tárgyalt, de azt igen, hogy akkor ő és Völner Pál három perc különbséggel hagyták el az épületet.

Két alkalommal is megfordult Varga Judit minisztériumában, az Igazságügyi Minisztériumban Schadl György a letartóztatását megelőző napon, 2021. november 4-én – írja a 24.hu a Schadlt és a tárca volt államtitkárát, Völner Pált érintő büntetőügy nyomozati dokumentumai alapján.

A lap szerint Schadl – aki egészen a múlt heti lemondásáig a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke volt

aznap reggel fél 9-kor ment be a minisztérium Nádor utca 22. szám alatti épületébe, 40 perc múlva pedig Takács Katalinnak, a végrehajtói kar hivatalvezetőjének a társaságában távozott. A nyomozók egy kávézóig követték, ahol Schadl és Takács nagyjából fél órát beszélgetett, majd a Szabadság térre sétált. A nő onnan a szervezet autójával távozott. A megfigyelők úgy fogalmaztak, hogy Schadl "kommunikációja és artikulációja alapján" vitatkozott Takáccsal.

Schadl ezt követően visszament a minisztériumba, ahol újabb 40 percet töltött el.

Hogy e két alkalom során kivel tárgyalt, az nem derül ki a nyomozati iratokból, de az igen, hogy ő és Völner három perc különbséggel hagyták el az épületet.

A lap az ügyben megkereste az igazságügyi tárcát, hogy megtudja, kikkel és miről tárgyalt aznap ott Schadl és Takács, illetve, hogy Varga vagy Völner részt vett-e az egyeztetésen. A sajtóosztály azt közölte, hogy a beléptetést a Készenléti Rendőrség végzi, ezért az adatokkal is ők rendelkeznek, ezeket azonban legfeljebb egy évig tárolják, ezért nem tudnak tájékoztatást adni a kérdezett dátumról. Hozzátették, hogy Varga Judit aznap Miskolcon volt Palkovics László akkori innovációs és technológiai miniszter társaságában.

Takács Katalint nem tudta elérni a lap.

Mint ismert, Schadl Györgyöt 2021. november 5-én fogták el a ferihegyi repülőtéren, több millió forint készpénz volt nála.

A cikk említést tesz arról, hogy korábban felvetődött, Schadl fülest kaphatott arról, hogy letartóztathatják, ezért tervezett Dubajba utazni. Védője, Morvai Attila azonban azt mondta, hogy az utazásról már hónapokkal korábban döntöttek.

Schadl György és társai ellen azt követően indult eljárás, hogy kiderült, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetője Völner Pál igazságügyi államtitkárt lefizetve juttatta pozícióhoz a neki fizető végrehajtójelölteket. Az ügyészség az októberi vádiratában 10 év börtönbüntetést kért Schadl Györgyre, míg Völner Pál volt államtitkárra 8 évet. Schadl és Völner esetében pénzbüntetés kiszabását is kérte az ügyészség, előbbi esetében ez 200, míg utóbbi esetében 25 millió forint, továbbá a jogtalan gazdagodásuk terhére vagyonelkobzást is indítványozott.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk