Kiszivárgott levél: így lobbizik Ujhelyi a Fidesz kizárásáért
ujhely1.jpg

Kiszivárgott levél: így lobbizik Ujhelyi a Fidesz kizárásáért

  • narancs.hu
  • 2017. április 14.

Belpol

„Az üzengetés nem cselekvés.“ A politikus felszólította a többi képviselőt: ideje tenni valamit az autoriter Orbán Viktor ellen.

A Politico hozta nyilvánosságra azt a levelet, melyet Ujhelyi István, az MSZP Európa Parlamenti képviselője írt Manfred Webernek, az Európai Néppárt (EPP) vezetőjének. Ujhelyi arra kéri Webert, hogy az EPP, mely az Európai Parlament legnagyobb frakciója, zárja ki soraiból az európai értékeket egyre nyíltabban megtagadó Fideszt.


false

 

A szocialista politikus azzal kezdi, hogy olvasta Weber tweetjeit, melyekben kiállt az európai értékek mellett. A Lex-CEU kapcsán a német politikus többek közt azt írta, hogy „a gondolkodás, a kutatás és a szólás szabadsága alapvető része az európai identitásunknak. Az EPP ezt minden áron meg fogja védeni.“ Ujhelyi ezután kitér a budapesti több tízezres tüntetésekre, hogy a tömeg Orbán védhetetlen és megbocsáthatatlan intézkedései ellen vonult utcára. „Azok az intézkedések, melyek fölött önök gyakorlatilag szemet hunynak, hiszen nem kérik számon az egyre inkább autoriter Orbánt és a Fidesz-kormányt.“ Ujhelyi szerint a twittelgetés nem cselekvés, és nyilvánvaló, hogy Orbán megtestesíti mindazt, ami ellen az Európai Néppárt és Weber is küzd.

„A magyar emberek ellepik az utcákat, nekik elegük van már az alkudozásokból, és cselekszenek. Most itt az idő, hogy ön is ugyanígy tegyen!“

Az EP képviselő azzal zárja levelét, hogy már 8 napja nem tudni, az EPP továbbra is védi-e „az európai és keresztény értékeket nyíltan tagadó” Orbánt és kormányát.

Figyelmébe ajánljuk