Kitakart kormányzati anyagokat kapott a Fudan Egyetemről érdeklődő Karácsony Gergely

  • narancs.hu
  • 2021. július 12.

Belpol

Közérdekű adatigénylésére válaszul érkeztek a használhatatlan oldalak.

Közérdekadat-igénylés keretében kérte ki Karácsony Gergely azokat a kormányzati anyagokat, amelyek alapján a Fidesz Diákváros helyett a kínai Fudan Egyetem magyarországi kampuszát fogja felhúzni.

Karácsony Gergely azt szerette volna megtudni, hogy „milyen alapon akar az Orbán-kormány 540 milliárd forintos hitelt felvenni Kínától, milyen alapon akarja eladósítani még az unokáinkat, milyen alapon terhel meg minden egyes magyar háztartást mintegy 200 ezer forinttal, milyen alapon gondolja helyesnek, hogy a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett kínai kommunista egyetem épüljön kínai hitelből, kínai vállalatokkal, Kína és nem Magyarország érdekében.”

Karácsony bár megkapta a dokumentumokat, azok gyakorlatilag használhatatlanok, ugyanis a fontosabb részeket kisatírozták a szövegből. A Facebookon közzétett fotókon is látható, „milyen preparált dokumentumokat kaptam hosszú halogatás után a kormánytól. A letakart részeket a magyarok orrára nem akarják kötni, a kínaiak viszont nyilvánvalóan ismerik a részleteket. A letakart részeket a magyarok orrára nem akarják kötni, a kínaiak viszont nyilvánvalóan ismerik a részleteket.”

Suttyomban akarják eladósítani az országot, titokban akarják szolgálni a magyar fiatalok helyett a kínai befolyást.

 

–írja.

Ez azonban nem maradhat így. Ezért ha az ellenzék kormányra kerül, ígérete szerint minden letakart részt nyilvánosságra fognak hozni.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk