Klebelsberg Központ: Négy iskolában van rendkívüli szünet

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 4.

Belpol

Nem tervezik a tanárok általános tesztelését a Hajnal Gabriella elmondása szerint.

Folyamatosan, napi rendszerességgel érkeznek az információk a koronavírussal kapcsolatban, de ezek nem feltétlen konkrét fertőzések, számos esetben csak közvetett érintettségről, illetve karantén elrendeléséről van szó – mondta Hajnal Gabriella az iskolai intézményfenntartó szerepet betöltő Klebelsberg Központ elnöke a Növekedés.hu-nak adott interjújában.

Klebelsberg Központ elnöke azt is elmondta, rendkívüli szünetet csak az Oktatási Hivatal rendelhet el, valamint az operatív törzs dönthet tantermen kívüli, digitális oktatásról.

Jelen pillanatban négy iskolában van rendkívüli szünet. A rendkívüli szünet általában 2-3 nap, mert a tesztek alapján ezt követően már látni lehet a tényleges helyzetet.

A vezető szerint a tankerületek megfelelően felkészítették arra az iskolákat, hogy a tanév normális menetrendben induljon. "Azokban az iskolákban, ahol eddig voltam, mindent rendben találtam. Minden gyereken volt maszk a belépéskor, a folyósokon. Rend és fegyelem van ilyen tekintetben."

Kaptak olyan jelzéseket, hogy félnek a tanárok, de erre azt mondta Hajnal Gabriella, hogy csak egy-egy tanár jelezte, hogy nem megy be dolgozni. Ők fizetés nélküli szabadságra mennek.

A tanárok általános tesztelése egyelőre még nem szerepel a jelenlegi terveik között. Hajnal arra hivatkozott, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint indokolatlan a szúrópróbaszerű tesztelés.

Egyebek mellett arról is beszélt a Klebelsberg Központ elnöke, ha egy tanárnál felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor az orvosok, járványügyi szakemberek döntenek a protokollról. Amikor szükséges a teszt elvégzése, az a pedagógus számára ingyenes.

Figyelmébe ajánljuk