Klubrádió-ügy: kizárták a másik két indulót a frekvenciápályázatból

  • narancs.hu
  • 2020. december 29.

Belpol

A Klubrádió maradt az egyedüli pályázó, őket csak hiánypótlásra szólították fel. 

A Klubrádió frekvenciájára pályázók közül kettőt formai hibák miatt kizárt az eljárásból a Médiatanács – írja a Népszava a testület hétfői közlése alapján. A Klubrádiót tovább engedték a pályázaton, a jelenleg is sugárzó adótól csak hiánypótlást kértek.

A hatóság szeptemberben kisebb hibákra hivatkozva úgy döntött, hogy nem februártól hosszabbítják meg a Klubrádió frekvenciahasználati szerződését, és pályázatot írtak ki a 92,9 MHz-re. 

Bár korábbi, a Médiatanáccsal szembeni, kártérítésért folytatott perüket elvesztették, Arató András, a Klubrádió elnöke a lapnak elmondta, megtámadták a frekvenciahasználati engedély meghosszabbítására vonatkozó kérelmük elutasítását, a keresetüket pedig már be is fogadta a bíróság.

Mindezek ellenére a frekvenciáért induló másik két pályázót a Médiatanács most kizárta a pályázatból, bár egyikük a Népszava szerint Fidesz-közelinek tűnik: az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. alapítója, Biró Balázs a néhai Andy Vajna rádiótulajdonos kormánybiztos ügyvédje volt.

A másik kizárt induló a Közösségi Rádiózásért Egyesület, amely a Hit Gyülekezetéhez kötődik, az egyesület elnöke Németh S. Szilárd, a Németh Sándor tulajdonolta ATV vezérigazgatója, és a vezető lelkész fia. A Spirit FM-mel pályázó ifjabb Németh a Media1.hu-nak azt mondta, azért zárták ki őket, mert nem részletezték, hogy mit értenek "Zene" alatt (műsor címét, vagy konkrétan zenét), és hogy emiatt bírósághoz is akarnak fordulni, illetve egy másik frekvenciát is megpályáznak.

Biró Balázs, az LBK vezetője azt közölte, egyelőre vizsgálják a Médiatanács döntését. 

Erősödő felhőzet

„Újra pályázható lesz a Budapest 92,9 MHz frekvencia" - ezt a nem éppen figyelemfelkeltő címet adta szeptember 11-i közleményének a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A közlemény szövegéből kiderül, hogy a kizárólag a kormánypárt jelölte tagokból álló Médiatanács „ismételt jogsértésre" hivatkozva nem újította meg a Klubrádió 2021.

Figyelmébe ajánljuk