Koltay András lett a Médiatanács új elnöke

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 14.

Belpol

Új tagot is megszavaztak a testületnek.

Kilenc évre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának elnökévé választotta Koltay Andrást az Országgyűlés kedden.

A képviselők a Médiatanács elnökét 134 igen, 5 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett választották meg.

Koltayt még december 4-én nevezte ki Áder János az NMHH elnökének, ezzel autamitikusan jelölt lett, pozíciójának véglegesítését pedig az Országgyűlésnek kellett megszavaznia, ez meg is történt. A Médiatanács elnöke nem választható újra, megbízása 9 évre szól, jelenleg azért volt szükség új kinevezésre, mert a posztot 2013 óta betöltő Karas Monika lemondott.

Koltay Andrásról azt lehet tudni, hogy 2002-ben szerezte jogi diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, itt a polgári jogi tanszéken tanított. 2018-tól a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen egyetemi tanár, tanszékvezető, 2018 és 2021 között az intézmény rektora volt. 2009 és 2010 között a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségi tagja, 2010 és 2019 között az NMHH Médiatanácsának tagja.

Nemcsak elnököt, hanem új tagot is avathatott a testület: a Médiatanács új tagja Bartóki-Gönczy Balázs lett,  133 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül. Bartóki-Gönczy Balázst az augusztusban elhunyt Hankiss Ágnes helyére választotta meg kilenc évre az Országgyűlés. Bartóki-Gönczy egyébként szintén a Pázmányon végzett, majd 2011 és 2016 között projektmenedzserként, hírközlési jogi szakértőként dolgozott az NMHH-nál, jelenleg pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, a többi között űrjoggal foglalkozik.

Koltay András és Bartóki-Gönczy Balázs ezt követően letette hivatali esküjét.

  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

   

   

Figyelmébe ajánljuk