Költségvetési csalás miatt rendelt el nyomozást a NAV a CÖF-cég ügyében

  • narancs.hu
  • 2024. április 15.

Belpol

A társaság egymilliárdból bonyolította le a „háborúpártiak” plakátkampányt. Csak azt nem tudni, hogy honnan volt erre fedezete. 

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő kérdést nyújtott be Polt Péter legfőbb ügyésznek azzal kapcsolatban, hogy a CÖF-CÖKA-hoz köthető veszteséges Kövess Minket 2022 Kft.-nek honnan volt egymilliárd forintja, melyet Polt feljelentésként értékelt, és megküldte a kivizsgálásra a Nemzeti- Adó és Vámhivatalnak (NAV) – írja a 24.hu.  Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a „Háborúpártiak”-kampány listaáron egymilliárd forintba került, de ennek fedezete nem tisztázott, ezért született a feljelentés. 

Mivel szeptember óta nem derült ki, hogy indult-e nyomozás, Vadai újra próbálkozott Polt Péternél, aki azt válaszolta, hogy

a NAV Központi Nyomozó Főosztálya költségvetési csalás bűntette miatt rendelt el nyomozást még tavaly októberben. 

A felderítési szakban lévő nyomozást a IX. kerületi ügyészség felügyeli. A legfőbb ügyész emlékeztetett arra, hogy a törvény szerint a vádhatóság az irányítási jogot csak a vizsgálati szakban, a gyanúsítotti kihallgatás után veheti át.

Vadai kérdésében utalt arra is, hogy a háborúpártizó óriásplakátokat dollárbaloldalizók váltották, melyeket még frissíteni is kellett (Fekete-Győr András helyére Magyar Péter került), ezzel azt firtatva, hogy a hatóság vizsgálja-e, hogy erre honnan van fedezete a cégnek. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk