Kormányellenes tiltakozókat vegzáltak az Orbán-hívők a miniszterelnöki beszéd közben

  • narancs.hu
  • 2023. március 15.

Belpol

Rendőrök léptek közbe, de komolyabb incidens nem történt.

"Petőfi őt nem tűrné" feliratú transzparenssel jelent meg Kiskőrösön a március 15-i nemzeti ünnepen az Orbán-beszéd elkordonozott helyszínén két kormányellenes tüntető. A helyszínen többen inzultálták őket: beszóltak nekik, illetve egy idősebb nő belecsimpaszkodott egyikükbe. Egy férfi ki akarta csavarni a kezükből a transzparenst, de véletlenül egy nyugdíjas nőt vert fejbe vele.

"Folyamatosan beszólogattak; ilyeneket mondtak, hogy miért jöttetek ide, elrontjátok az ünnepet, takarodjatok, mennyit kaptok ezért"– mondta a Narancs.hu-nak a névtelenséget kérő pár női tagja. Homofób megjegyzések is elhangzottak; a nő barátját lebuzizták, egy idősebb asszony pedig belecsimpaszkodott a nőbe, aki hibára mondta neki, hogy ne érjen hozzá.

Egy ott tartózkodó biztonság őr a kisebb incidenst észlelve rendőröket hívott, akik a két tüntető elmondása szerint elválasztották tőlük a feltüzelt Orbán-pártiakat. "A rendőrök nagyon rendesek voltak. De az egész jelent mégis félelmetes volt, én most is remegek" - mondta lapunknak az egyik tüntető.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk