Környezetvédelemért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki Tarlós István

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 2.

Belpol

Épp időben... Mert úgy látja, ugrásszerűen szaporodott meg a favédelemmel és zöldpolitikával kapcsolatos, kissé demagóg, olykor hisztérikus kommunikációs megnyilvánulások száma.

Környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztost nevezett ki Tarlós István. A feladatot hétfői hatállyal Szabó József, a Főkert Zrt. vezérigazgatója látja el – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Az MTI-hez eljuttatott megbízólevélben a kinevezés okairól azt írta a főpolgármester, hogy "az utóbbi hónapokban ugrásszerűen szaporodott a favédelemmel és zöldpolitikával kapcsolatos, kissé demagóg, olykor hisztérikus kommunikációs megnyilvánulások száma". Ezek a megnyilvánulások szerinte nem ritkán ellentétesek a főváros érvényes, elfogadott klímastratégiájával és zöldinfrastruktúra fejlesztési koncepciójában foglaltakkal, ezért szükséges, hogy utóbbiak érvényesítése és a hiteles kontroll egy kézbe kerüljön.

Tarlós István az új főpolgármesteri biztost felhatalmazta a fenti tárgykörben hozott intézkedések végrehajtásának ellenőrzésével, a főpolgármester nevében az indokolt, gyors reakciók megtételével, valamint "a különféle megnyilvánulásokra történő, a valóságnak megfelelő" kommunikációval.

Szabó József megbízatása határozatlan időre szól.

Neked ajánljuk