Kötcse: Orbán Balázs ismertette Orbán Viktor gondolatait

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 4.

Belpol

Világrend, EU, választások – ezekről beszél a miniszterelnök zárt ajtók mögött.

A Fidesz pártalapítványa által rendezett 20. kötcsei pikniken az újságírók nem kérdezhettek Orbán Viktortól, a Miniszterelnökség államtitkára, a nemrég miniszterelnöki megbízottként politikai igazgatóvá is kinevezett Orbán Balázs azonban röviden ismertette Orbán Viktor zárt ajtók mögött megtartandó beszédének főbb vonalait, ezeket később Facebook-oldalán is megosztotta.

"Egy bizonytalanságokkal teli világba érkeztünk, egyesek azt mondják, hogy világrend nélküli világ alakul. Miniszterelnök úr ezt úgy szokta megfogalmazni, hogy népvándorlások és járványok korában vagyunk. Azon dolgozunk, hogy Magyarország egy sikeres ország legyen, ami jól tudja ezeket a kihívásokat kezelni" – írta Orbán Balázs.

A miniszterelnök beszédének valószínűleg fontos témája az EU helyzete. Orbán Balázs tolmácsolásában a lényeg az, hogy Magyarország az EU egyben maradásában érdekelt, a brüsszeli bürokraták azonban ez ellen munkálkodnak, amikor "még ebben a nehéz helyzetben sem a problémák orvoslásán, hanem a progresszív, liberális ideológiai programjuk előtérbe tolásán dolgoznak".

Az ideológiai programnak három eleme van Orbán Balázs szerint: a migráció, a genderideológia és a klímaváltozás, pontosabban az, hogy a klímaváltozás árát Brüsszel "az állampolgárokkal akarja megfizettetni".

Végezetül a jövő évi országgyűlési választásról beszélt Orbán Balázs, mely téma nyilván a miniszterelnök beszédéből sem maradhat ki. Orbán Balázs szerint "mind a családtámogatási politikánk, mind az adósságcsökkentési politikánk, mind a segély helyett munka elve, mind a nemzeti identitás védelme, a nemzeti érdekekért való kemény kiállás politikája megerősítette Magyarország pozícióját az elmúlt több mint egy évtizedben. 

Választási év lesz jövőre. Arról fogunk dönteni, hogy ez a politika folytatódjon, vagy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk. A baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, s amit eddig biztosan tudunk, hogy neki és szövetségeseinek ez az ajánlatuk."

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk