Kötelezővé teszik az oltást az Országgyűlés dolgozóinak

  • narancs.hu
  • 2021. november 10.

Belpol

December 31-ig oltathatják be magukat az alkalmazottak, a képviselőkre nem vonatkozik a kötelezettség. 

Kötelezővé teszi a koronavírus elleni védőoltást az Országgyűlés a paramenti képviselőknek és a hivatali alkalmazottaknak. Ezt Such György, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója közölte körlevélben, amit az Azonnali idézett.

Frissítés: Az Országgyűlés sajtófőnöke tisztázta, hogy a rendelkezés a képviselőkre nem vonatkozik, csak az egyéb alkalmazottakra.

A hivatal dolgozói december 31-ig vehetik fel az első dózist, ellenkező esetben fizetés nélküli szabadságra küldik őket. Csak az mentesülhet a szabály alól, aki egészségügyi okokból nem kaphat oltást, és ezt orovosi szakvéleménnyel igazolja.

Bár a képviselőkre nem vonatkozik az intézkedés, nagy fennakadást amúgy sem okozott volna a munkájukban. Ezidáig egyetlen képviselő sem jelentette be nyilvánosan, hogy nem kéri az oltást, viszont nagyon sokan számoltak be arról, hogy már megkapták.

Az egyetlen oltásszkeptikus párt, a Mi Hazánk két képviselője, Dúró Dóra és Apáti István még tavasszal felvette az első dózist a 24.hu összeállítása szerint. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk