Kövér: ha veszítünk, lenullázzák, amit építettünk
koUveUr2.jpeg

Kövér: ha veszítünk, lenullázzák, amit építettünk

  • narancs.hu
  • 2017. március 30.

Belpol

Kövér szerint ha a Fidesz elveszítené a 2018-as választásokat, mindazt, amit eddig felépített, „le fogják nullázni”. Így például soha nem költözhetne be a neki épülő fényűző Kossuth téri rezidenciába.

Kövér László olyan rezidenciát kap, amelyet az igényei szerint, történelmi környezetben újítanak fel neki. A HVG szerint már tartanak a házelnöki rezidencia kialakításának előkészületei. A Kossuth tér mellett, a Balassi Bálint utca 1–5. szám alá költözik a házelnök. Kövér az épület legfelső emeletén kap négy hálószobás lakosztályt, ahol külön dolgozószobája mellett lesz díszterem és könyvtár is.

Mindezt csak azért említjük meg, hogy könnyebben érthetővé váljon, miről beszélt az Országgyűlés elnöke tegnap, amikor azt mondta: nem négy évet buknánk el, vagy nyolcat, mert „legyen szó családtámogatásról, nemzetpolitikáról, vagy a magyar gazdasági szereplők támogatásáról, bármiről, azt visszacsinálnák”. Hozzátette: „Mindent megtennének annak érdekében, hogy még egyszer egy olyan politikai garnitúra ne kerüljön hatalomra, mint mi vagyunk, akik vakmerőségből vagy belátva, hogy nincs más esélyünk, hajlandóak voltunk szembemenni a fő áramlatokkal.” Kövér ezt a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kerekasztal-beszélgetésének nagyatádi állomásán mondta az MTI beszámolója szerint.
A politikus arra buzdította mintegy száztagú hallgatóságát, írják össze a kormányzati politika elmúlt hét évének pozitív eredményeit, úgy vélte, a lista meglepően hosszú lesz – ha elég nagy betűkkel írnak, tesszük hozzá mi.

false

 

Kövér László sikerként értékelte, hogy az Orbán-kormány  „kihúzta a gödörből” az akkor csőd szélén álló Magyarországot, „sor került a választójogi reformra” (azaz saját magukra szabták a választási törvényt), és tulajdonképpen „a pincétől a padlásig átépítettük az ország épületét”. A házelnök hangsúlyozta, hogy már nem a tizenkét százalékos munkanélküliség, hanem a szakképzett munkaerő hiánya okoz gondot, ez a további tőkebefektetések gátja. Arról már nem beszélt, hogy az alacsony munkanélküliség a közmunkások magas száma és a felgyorsult elvándorlás következménye. Kövér szerint az ellenzéknek nincs se programja, se hiteles politikusai, ezért „egyetlen esélyük van, ha politikai háborúvá alakítják a választási kampányt”. A politikus pedig ezután a haza védelmére szólította fel az egybegyűlteket, mondván, a most induló nemzeti konzultációnak az a tétje, meg tud-e maradni Magyarország magyar országnak, megmarad-e Európa az európai embereknek, vagy az első világháború után elindult folyamat odáig jut, hogy Európán kívüli hatalmak már nemcsak manipulálják az európai politikát, hanem „a vezérlőpultra is ráteszik a kezüket”.

Figyelmébe ajánljuk