Közmunkás-polgármester affér az Unhack Democracy kisfilmjében

  • narancs.hu
  • 2022. január 20.

Belpol

A választások tisztaságának védelmében indított videókampányt a szervezet többek közt Péterfy Bori, Bödőcs Tibor, Nagy Ervin, Lovasi András részételével.

2018 óta három választáson több mint 1000 szavazatszámláló beszámolóját gyűjtötte össze az Unhack Democracy nevű csoport. Arra jutott, hogy az adminisztrációs hibák és a csalás gyanújára okot adó esetek száma olyan nagy volt, hogy befolyásolhatták a választás eredményét. A hibákat sokszor nem korrigálták időben, és nem is jegyzőkönyvezték. Az ilyen esetek gyengítik a választásokba vetett bizalmat is.

A szervezet ezért indított Számolj a demokráciáért címmel videokampányt. Huszonhat előadóművész hívja fel a figyelmet a filmekben a szavazatszámlálás fontosságára, és arra, miért fontos, hogy felkészült szavazatszámlálók legyenek jelen áprilisban a szavazókörökben – írja a 444.

A videókban többek közt Nagy Ervin, Farkas Franciska, Elek Ferenc, Lengyel Tamás, Lovasi András, Bödőcs Tibor, Molnár Piroska, Molnár Áron, Péterfy Bori szerepel. Ez az egyik kisfilm:

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk