Momentum: Törökbálinton is van cége Schadl Györgynek

  • narancs.hu
  • 2022. január 20.

Belpol

Az ellenzéki párt utánajárt, a zrt. természettudományi és műszaki kutatással foglalkozik.

Jelentős ingatlanvagyonnal rendelkezik Schadl György, a végrehajtói kar elnöke, aki a Völner Pál államtitkárral szemben indított büntetőeljárás egyik gyanúsítottja.  A Momentum törökbálinti önkormányzati képviselője, Ollero Marco csütörtökön a Facebookon tette közzé, hogy a végrehajtói kar vezetőjének Törökbálinton is van érdekeltsége. 

Az ellenzéki párt megnézte a cégadatokat, a képviselő közzé tette tájékozódásuk eredményét a közösségi oldalon.

„Schadl György és felesége 2015-ben vásároltak egy 4001 négyzetméteres törökbálinti ingatlant a Felsővölgyi út 96. szám alatt. Nem csak telke, cége is van Törökbálinton AQUA ENERGY SOLUTION ZRT néven. A cég székhelye Schadl telkére van bejegyezve, vezérigazgatója is ő. A részvénytársaság a cégadatok alapján természettudományi, műszaki kutatással, fejlesztéssel foglalkozik, 75 millió forint jegyzett tőkévek rendelkezik, bevételt nem igazán termelt. Ijesztő belegondolni, mennyi olyan ügy lehet még, amiről nem is tudunk, mennyire átitatja a korrupció és az urambátyám rendszer az Orbán által elképzelt Magyarországot” – írja Ollero Marco.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk