Árnyékbizottságot hoz létre az MSZP, az LMP és a Jobbik

  • narancs.hu
  • 2018. február 26.

Belpol

A bizottság az Elios-ügyet vizsgálná.

Úgy tűnik, a Fidesz tegnapi hódmezővásárhelyi veresége végre felrázta az ellenzéket, hiszen ma rendkívüli sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az MSZP, az LMP és a Jobbik közös árnyékbizottságot hoz létre annak érdekében, hogy kiderítsék az Elios-ügy részleteit, és erről közösen tájékoztassák a nyilvánosságot – írja az Index.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az Elios-botrányt az elmúlt harminc év egyik legsúlyosabb ügyének nevezte, és úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg Hódmezővásárhely is érintett lehet a gyanús közbeszerzésekben, ennek kiderítéséhez pedig biztosan nagy segítségükre lesz a frissen megválasztott független polgármester, Márki-Zay Péter.

A bizottsági munkát már holnap megkezdi a három párt: kihelyezett ülést tartanak Kecskeméten, ahol megnézik az Elios kecskeméti szerződéseit, utána pedig sajtótájékoztatót tartanak.

Az Elios-üggyel, amelyben Orbán Viktor veje, Tiborcz István is érintett, aktuális lapszámunkban foglalkoztunk.

Magyar Narancs – Archívum részletes

Mennyire tették kockázatossá a magyar bankrendszert az utóbbi évek tulajdonosi változásai? – szegezte nekem a kérdést a Pénzügykutató 50. születésnapját megülő konferencia kerekasztal-beszélgetésének moderátora, Farkas Zoltán azt követően, hogy röviden ecseteltem a bankszektor „nemzetiesítésének” jelen állását.

Figyelmébe ajánljuk