A Momentum továbbra is a saját útját járja

  • narancs.hu
  • 2018. február 26.

Belpol

Nem tárgyalnak közös jelöltekről.

Nem befolyásolja a Momentum eddigi stratégiáját az összellenzéki jelölt hódmezővásárhelyi győzelme. Hajnal Miklós, a párt szóvivője Márki-Zay Péter meglepetésszerű sikerét a 444-nek úgy értékelte, hogy egy kiábrándult fideszes indult, akinek sikerült megszólítania a bizonytalanokat, de szerinte ennek nincs akkora tanulsága, amit az áprilisi, országgyűlési választás egészére le lehetne vonni.

Így az esetleges visszalépésekről maximum az aláírásgyűjtés után hajlandóak tárgyalni. Ennek értelmében nem csatlakoznak az LMP kezdeményezéséhez sem, akik délelőtt jelentették be, hogy az MSZP–Párbeszéd szövetséggel és a Jobbikkal is leülnek a koordinált jelöltállításról tárgyalni.

Visszaléptetésekről tárgyalna az LMP

Megkezdődött a matekozás az ellenzéki oldalon. Tárgyalásokat kezdeményez az LMP mind az MSZP-vel, mind a Jobbikkal egy esetleges választási együttműködésről – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a 106 egyéni körzetben nyitottak lennének a visszaléptetésekre egymás javára, de akár arra is, hogy ahol más az esélyes, ne nagyon kampányoljanak.

Neked ajánljuk