Közpénzből, jogsértően kampányolt a II. kerületi önkormányzat a Fidesz mellett

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 23.

Belpol

A Fővárosi Választási Bizottság szerint az általuk terjesztett füzetke kampánykiadvány, amely pártlogók nélkül is alkalmas a választói akarat befolyásolására.

Őrsi Gergely, az ellenzék II. kerületi polgármesterjelöltje Facebookon közölte, hogy a Fővárosi Választási Bizottság neki adott igazat, miután a Helyi Választási Bizottság határozata miatt fellebbezett. A Fidesz több 10 millió forintot költött közpénzből, hogy saját magát reklámozza a „13 éve együtt, Buda szívében” című kiadványával, amit többek között óvodákban, iskolákban, rendelőkben terjesztett, és minden kerületi postaládába ment egy példány a kiadványból – írta Őrsi.

A "13 év együtt, Buda zöld szívében" című kiadványt pont az önkormányzati választások előtt sikerült kiadnia a Láng Zsolt fideszes politikus vezette önkormányzatnak, ebben pedig hosszan taglalják az elmúlt évek kerületi fejlesztéseit, valamint egy "nagyinterjú" is található benne Láng Zsolttal.

A Helyi Választási Bizottság ugyan arra jutott, hogy a kiadvány nem kampányeszköz, hanem a "II. kerületi önkormányzat mint testület" eredményeit mutatja be, mert nincs benne szó pártokról, de a Kutyapárt fellebbezett, a Fővárosi Választási Bizottság pedig arra jutott, hogy a füzetke igenis kampánykiadvány, amely pártlogók nélkül is alkalmas a választói akarat befolyásolására.

Bírságot a bizottság nem szabott ki, de eltiltotta az önkormányzatot a további jogsértéstől.

Őrsi Gergely

Kattints a megosztásra! A Fidesz törvényt sértett a II. kerületbe... n. A Fővárosi Választási Bizottság ma nekem adott igazat, miután a Helyi Választási Bizottság határozata kapcsán fellebbeztem, és kimondta, hogy ez bizony kampánykiadvány!

Figyelmébe ajánljuk