Lecsaptak Andy Vajna nejének fánkközpontjára a Quaestor-károsultak, s megint megetették őket

  • Gera Márton
  • 2016. november 24.

Belpol

Ingyenfánk milliókért. Képes beszámoló.

A Quaestor Károsultak Közössége nevű csoport szervezett ma délre flash mobot Vajna Tímea V. kerület, Arany János utca 19. szám alatt meghúzódó „fánkozója”, a Mr. Funk elé.

A jelzett időpontban úgy 25-en gyűltek össze transzparensekkel és rigmusokat skandálva az üzlet előtt. Jelszavaik valának: „Hol a lé, maffia?”, illetve „Börtönbe, börtönbe!”

false

 

Fotó: Németh Dániel fotói

Azt firtató kérdésünkre, hogy miért pont itt tüntetnek az igazukért, azt a választ kaptuk, hogy ez itt egy pénzmosoda. S az Eximbank a tőlük ellopott pénzből finanszírozza Andy Vajna magyarországi illetékességű film- és kaszinócézár helyi léptékkel mérve grandiózus gazdagodását. A villámgyűlés résztvevői emellett sűrűn emlegették az Isaura TV-t, mint az Andy Vajna-médiabirodalom gagyi voltának ékes bizonyítékát. Elmondták azt is, hogy 624 napja nem jutnak a pénzükhöz. Nem is annyira mellesleg a tüntetők szinte mindegyikénél volt egy példány a ma – Tarsoly Csaba interjújával – megjelent Magyar Narancsból, s velünk üzenték a fogva tartott Quaestor-főnöknek, hogy ne turkáljon a zsebükben tovább, utalván arra, hogy nevezett a lapnak furcsállotta, hogy miből futja a kárvallottaknak a tüntetéseken használatos demonstrációs eszközökre.

false

Az utcán járók közül sokan felkapták a fejüket a flash mob láttán vagy épp hallatán, de különösebb rendbontás nem történt.

A továbbiakban a megjelentek igyekeztek ugyan benyomulni a célpontul szolgáló kereskedelmi létesítménybe, ahol némi egyezkedés után adtak is nekik fejenként egy ingyenfánkot. Meg is ették rendesen, de nem voltak oda ettől sem.Túl édes, túl sűrű a tésztája, csak egy tök átlagos fánk – ilyeneket mondtak róla. Aztán háromnegyed egy körül levonult mindenki, hogy egyéb dolgai után nézzen.

false

Utóirat.

Lehet, hogy e megmozdulás nem váltotta meg a világot. Még az is lehet, hogy a Quaestor-károsultakon sem segített. Sőt még olykor komikus elemei is lehettek. De azt senki nem felejtheti el, hogy ezeknek az embereknek ellopták a megtakarított pénzét – ma, Magyarországon. S valószínűleg soha nem kapják vissza, mert így mennek itt a dolgok. Aki tehát kacag a fánkzabáló tüntetőkön, elfelejti, hogy maga is egy Quaestor-károsult, még akkor is, ha ebben a panamában épp nem úszott el egy fillérje sem.

Figyelmébe ajánljuk