Legközelebb december 23-án tud a választási iroda íveket biztosítani az ellenzéki népszavazási aláírásgyűjtéshez

  • narancs.hu
  • 2021. december 21.

Belpol

Márki-Zay mozgalma szerint az NVI hátráltatja a szükséges 200 ezer támogató aláírás összegyűjtését. 

„A Nemzeti Választási Iroda (NVI) minden lehetséges eszközzel hátráltatja a kormányváltó népszavazásához szükséges 200 ezer támogató aláírás összegyűjtését. Budapest főpolgármesteréhez ma eljuttatott tájékoztatójuk szerint csak december 23-án tudnak további íveket biztosítani” – írja közleményben a Mindenki Magarországa Mozgalom (MMM) sajtóosztálya. 

Az MMM szerint a  megigényelt aláíróíveket 2021. december 17-én kérvényezték az NVI-től. „A máskor órákon belül nyomtatványokat előállíttatni képes közhivatal most egy hetes határidővel nyomtatja az egyébként térítési díjas íveket”. A 2021. december kikért íveket is az ígért 13-a helyett csak 15-én délután vehették át a kezdeményezők. 

„Az ilyen aljas játszmák kitervelői életükben egyetlen hónapot sem éltek álláskeresési járulékon és nem jelent gondot nekik gyermekeik kollégiumi elhelyezése sem.

Orbán Viktor ma azt állította, jogilag csak a választások után lehetséges a Fudan-népszavazás megtartása. Ez nem igaz.

A kormány húzza az időt, a Nemzeti Választási Iroda pedig asszisztál ehhez. A hatalom azt látja, hogy sokan vagyunk és akkora az érdeklődés, hogy máris új íveket kellett kérnünk. Biztosíthatjuk Orbán Viktor gonosz és lelketlen kormányát, hogy a szabadságot és demokráciát akaró többség a közelgő év végi ünnepek ellenére is aktivistáink lelkes és önfeláldozó munkájuknak hála össze fogjuk gyűjteni a szükséges számú aláírást” – írja az MMM. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk