Lemond a Jobbik elnöksége

  • narancs.hu
  • 2019. június 1.

Belpol

Előrehozott tisztújítást tart a párt.

A Jobbik országos elnöksége úgy döntött, hogy vállalva a politikai és személyi felelősséget az EP-választás eredményéért, nem tölti ki a teljes mandátumát, hanem előrehozott tisztújítást ír ki, melynek időpontjának az önkormányzati választások utáni hónapot jelölte ki a párt küldöttjeiből álló Országos Választmány. Az őszi tisztújításig a Jobbik országos elnöksége teljes jogkörrel fogja ellátni a feladatait – írta a hvg.hu a párt közleménye alapján.

Múlt hét vasárnap tartották a 2019-es európai parlamenti választásokat, ahol a Jobbik csupán egyetlen mandátumot szerzett. Sokáig úgy nézett ki, hogy ennek nem lesz következménye a párton belül.

Íme a végleges eredmény: meglepetés az ellenzéki oldalon!

A Fidesz eggyel több mandátumot szerzett, mint 5 éve. Az ellenzéki térfél viszont totálisan átalakult. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint az alábbi eredmény született a 2019. május 26-i európai parlamenti választáson (ezek szerint a Magyar Nemzethez kiszivárgott információk helyesek voltak). Az NVI hivatalosan 23 óráig nem közölhetett eredményeket egy uniós szabály szerint: meg kellett várniuk az olasz urnazárást.

Figyelmébe ajánljuk