Lemondása után egy évig a TEK kíséri Novák Katalint

  • narancs.hu
  • 2024. március 16.

Belpol

A házába biztonságtechnikai eszközöket szereltek fel. 

Jövő év februárjáig védi a Terrorelhárítási Központ (TEK) a kegyelmi botrány miatt lemondott Novák Katalin testi épéségét, amihez autó is jár sofőrrel – írja a Telex

A TEK a lap megkeresésére azt írta, a volt köztársasági elnök a védett személyes és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet alapján utóbiztosításra jogosult a tisztség megszűnését követő egy évben, azaz 2025. február 26-ig.

„Az utóbiztosítás (…) a volt köztársasági elnök életének, testi épségének megóvására, továbbá munkahelye, lakása vagy egyéb tartózkodási helye őrszemélyzettel, illetve technikai eszközzel biztosított védelmére terjed ki.”

A kormányrendelet alapján jövő februárig Novákot hivatalos és magáncélú programjaira is hivatásos állományú sofőr szállítja felső középkategóriájú autóval. Az autókat a rendészetért felelős miniszter, azaz Pintér Sándor az országos rendőrfőkapitány útján biztosítja, a költségeket a Készenléti Rendőrség állja. Novák az egyéves utóbiztosítás után is igényelhet autót hivatásos sofőrrel, azt azonban már a rendőrség biztosítja.

Novák lakásába biztonságtechnikai eszközöket szereltek fel az ún. utóbiztosítás idejére. Ha azonban a volt köztársasági elnök igényt tart és vállalja a fenntartással és az üzemeltetéssel járó költségeket, jövő februárban megveheti ezeket az eszközöket, számolt be a portál. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk