Lemondott a zsidózó Szávay

  • narancs.hu
  • 2018. december 3.

Belpol

A Facebookon jelentette be.

"Amikor lemondtam parlamenti tisztségeimről, arányos felelősséget vállaltam mindazért, ami egy fél évvel ezelőtti, titokban rögzített magánbeszélgetésen elhangzott. Azzal együtt is, hogy a magyar közéletben számos, ennél súlyosabb morális és korrupciós botránynak nem volt a legcsekélyebb következménye sem. Mi azonban ebben sem mérhetjük magunkat a XX. század levitézlett pártjaihoz" - írta Facebook-bejegyzésében Szávay István, majd így folytatja: "Egyedül a Jobbik méltó és alkalmas a fideszes pártállam megdöntésére és Magyarország kormányzására, ennek megvalósulását nem kívánom hátráltatni. Alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is. Az egyik legfontosabb és legnagyszerűbb dolog volt az életemben, hogy az elmúlt kilenc évben így szolgálhattam Hazámat".

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a HírTv hozta nyilvánosságra egy birtokába került felvétel alapján, hogy Szávay  - ekkor még a Jobbik frakcióvezető-helyettese - egy párttársának azzal dicsekedett, hogy miután egy belvárosi szórakozóhelyen szóváltásba keveredett egy nővel, meg is ütötte a - feltehetően zsidó - nőt.

"Beszólt, hogy náci bűz van. Én meg leütöttem, hogy büdös zsidó! Pakk!" -  Szávay a felvétel szerint így dicsekedett politikustársának. A nőt a politikus a nyomaték kedvéért „kampós orrú rohadéknak” is nevezte.

A Jobbikos politikus akkor is Facebook-oldalán reagált a történtekre: a zsidózást elismerte, a tettlegességet nem, de a történtek miatt lemondott frakcióvezető-helyettesi tisztségéről. Most a képviselőségről is lemondott.

 

Figyelmébe ajánljuk