Lerövidítették a téli szünetet? Egy szülői szervezet szerint igen

  • narancs.hu
  • 2019. január 1.

Belpol

Szerintük a január 7-ét is ki kellene adni a diákoknak.

„Mivel a törvény értelmében a téli szünet napjainak számába nem számítanak bele a tanítás nélküli pihenőnapok (szombat, vasárnap), a munkaszüneti napok (ünnepnapok) és az országosan, egységesen elrendelt munkanap-áthelyezések (ledolgozott szombatok), akkor kiderül, hogy az iskolák megrövidítették a hatnapos téli szünetet három nappal” – írta meg az Eduline a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért közleményét.

A szervezet szerint a diákok csak a december 27-ét, 28-át, valamint a január 2-át kapták meg szünetnek, az összes többi nap mindenki számára pihenőnap vagy munkaszüneti nap.
„Ha értelmezésünk megállja a helyét, akkor jan. 03. (csütörtök), január 04. (péntek) és jan. 07. (hétfő) napokon is téli szünet lenne a tanulók számára” – közölték.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.