Letagadta a Fővárosi Törvényszék elnöke, hogy levélben hálálkodott volna Handó Tündének

  • narancs.hu
  • 2020. június 9.

Belpol

Nem is látta, nem ismerte a tartalmát.

Tatár-Kis Péter elnök pályázatát támogatta hétfőn a Fővárosi Törvényszék véleménynyilvánító összbírói értekezletén a bírák többsége. Az Index számolt be arról még a közelmúltban, hogy az újraválasztott elnök levélben hálálkodott a január elsejével Alkotmánybíróságra távozó Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal (OHB) korábbi elnökének. Tatár-Kis azonban a Groupama Arénában tartott rendezvény során beszédett mondott, amiben letagadta, hogy aláírta volna az említett levelet.

A dokumentumot 24 bírósági vezető szignózta, viszont később eltüntették a bíróság honlapjáról, de más forrásból még fellelhető, amin Tatár-Kis Péter aláírása is szerepel. Az Index szerint a következőket mondta az elnök: „Ezt a levelet Dr. Tatár-Kis Péter nem írta alá, sem a saját nevében, sem a Fővárosi Törvényszék bíráinak képviseletében. Tatár-Kis Péter ezen levél elkészülésének időpontjában egy európai uniós ülésen vett részt Stockholmban. Ezt a levelet nem látta, nem ismerte tartalmát”.

Tatár-Kis több mint fél éve nem kívánt bejelentést tenni, mert állítása szerint a nevét helyette valaki odahamisította az iratra. Az elnök szintén elmondta azt is, hogy ő nem indított fegyelmi eljárást egy bíró ellen, amiért ő az uniós bírósághoz fordult, viszont a 24.hu szerint az fegyelmit kezdeményező írások megtalálhatóak a Magyar Bírói Egyesület honlapján.

Figyelmébe ajánljuk