„Lőrinc, a tehetséges gőzmozdony és barátai” – Újbuda is készült plakáttal az idei ARC kiállításra

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 13.

Belpol

„Kalandok a Déli Körvasúton” címmel.

„Lőrinc, a tehetséges gőzmozdony és barátai” láthatók Újbuda idei, ARC kiállításra készített plakátján. Magyarország leglátogatottabb köztéri kiállítása 2000 óta a kreativitás szabadságát testesíti meg. A kiállításnak évek óta a Bikás park ad otthont, ahol éjjel-nappal ingyenesen megtekinthetők az alkotások.

László Imre, Újbuda polgármestere szerint az ARC kiállítás a szabadságról, valamint egyre inkább a bátorságról és a felelősségvállalásról is szól. Az önkormányzat közleménye szerint a polgármester úgy fogalmazott: „A kiállított alkotások tükröt tartanak az egész társadalomnak, ezen belül a hatalmon lévőknek is, miközben gyakran használják az irónia, a szatíra, a humor eszközeit. Nem öncélúak, nem az a céljuk, hogy másokat bántsanak, gúnyoljanak, vagy megalázzanak.”

Lőrinc, a tehetséges gőzmozdony - Újbuda, ARC kiállítás
Forrás: Újbuda Önkormányzata

Újbuda idén is készült saját művel, „Kalandok a Déli Körvasúton” címmel osztották meg véleményét a kerületet is érintő építkezésről. Az alkotás, amelyen sok ismerős figura mellett számos apró utalás is felfedezhető az elmúlt időszakkal kapcsolatban, október 13-ig tekinthető meg az ARC kiállításon. A hivatalosan mától látogatható szabadtéri tárlat szervezői néhány további szórakoztató, vagy éppen elgondolkodtató részletet is megosztottak más plakátokról:

👁👁👁 JÖN!!! #arckiallitas Holnaptól. De ha arra jársz, már mától is!!! 😜😜😜 CSALÁD? 24. ARC közérzeti kiállítás / első két...

Posted by ARC on Thursday, September 12, 2024

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk