Magyarország és Oroszország közösen épít újjá egy kolostort Szíriában

  • narancs.hu
  • 2019. november 3.

Belpol

Mindezt Szijjártó Péter jelentette be, miután arról beszélt, hogy egy nagyon komoly, feszítő jellegű nemzetközi, politikai kérdésben sikerült együttműködést kialakítani az oroszokkal.

Magyarország és Oroszország számára is fontos a keresztény kultúra védelme – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szijjártó Péter azt is kifejtette, hogy Oroszországgal egy nagyon komoly, feszítő jellegű nemzetközi, politikai kérdésben sikerült együttműködést kialakítani, a keresztény közösségek védelmére. Hozzátette, Magyarország és Oroszország egyaránt jelentős erőforrásokat mozgósít a keresztény kultúra és közösségek megvédése érdekében.
Mindezt alátámasztva pedig példaként említette, hogy a két ország megállapodott arról, hogy Szíriában közösen építenek újjá egy kolostort, továbbá, hogy egy város kenyérellátását biztonságosan lehetővé tévő nagy péküzem felépítését is közösen finanszírozzák.

Azt is elmondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök e heti budapesti látogatásán nagyon fontos ipari együttműködési megállapodásokat kötöttek.  Magyar-orosz ipari együttműködés keretében 1300 vasúti kocsit fognak szállítani Egyiptomba. 
A miniszter elmondta: arról is megállapodás született, hogy a Mahart szárnyashajó állományát felújítják, modernizálják, szintén orosz ipari együttműködés keretében.

Kifejtette, sikerült megkötni azokat a szükséges megállapodásokat is, amelyek nyomán a Richter – a legnagyobb magyar gyógyszergyártó vállalat – újabb piaci sikereket érhet el Moszkvában, ugyanis egy 15 millió dolláros beruházást hajt végre annak köszönhetően, hogy a vállalat egyik legfontosabb terméke felkerült az orosz társadalombiztosítás által támogatott listára.

(via MTI)

Figyelmébe ajánljuk