Már a Miniszterelnökség szerint is kritikus a helyzet a kormányhivatalokban

  • narancs.hu
  • 2019. június 26.

Belpol

Létszámhiány.

Válságtanácskozást hívott össze a Miniszterelnökség közszolgáltatásokért felelős államtitkára az elsősorban fővárosi kormányablakoknál beállt létszámhiány miatt, írta meg a Hvg.hu.

A portál szerint a kormányablakoknál az ügyintézés lassú, több órás várakozásra kell számítani, ha egyáltalán akad aznapra sorszám.

A kormányhivatalok hivatalosan tagadják, hogy munkaerőhiánnyal küzdenének. Sajtóhírek szerint viszont a március 1-i jogviszonyváltozás után sokan felmondtak a rájuk rótt többletterhek és a rosszabb feltétetelek miatt.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke a hvg.hu-nak azt mondta: csak a fővárosban 615, országosan pedig több mint 4000 dolgozó hiányzik a járási és megyei kormányhivatalokból.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a portál információi szerint keddre összehívta a kormányhivatalokat vezető húsz kormánymegbízottat és a 29 fővárosi kerületi kormányhivatal vezetőjét, hogy megtárgyalják, hogyan lehetne enyhíteni a drámai mértékű munkaerőhiányon.

false

 

Fotó: MTI/MTVA

Figyelmébe ajánljuk