Meghalt egy érsebész, instabillá vált a fővárosi ellátás

  • narancs.hu
  • 2019. június 26.

Belpol

Egyetlen orvos hiányától összeomlik az ellátás.

Kedden reggelre nagy munkabírású kollégáját veszítette el az érsebészek nem túl népes tábora,  és máris nehézségek jelentkeznek a főváros ügyeleti ellátásban, írja a medicalonline.hu.

A kórház a Nemzeti Népegészségügyi Központnak (NNK) vis majort jelentett. Kedden reggela Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája vállalta, hogy kisegíti az akut baleseti érsérülések ellátásában a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központját és a tervezett érműtétre váró beteget átvette.

A Péterfy orvos nélkül maradt krónikus betegeit a korábban érsebészeti profillal nem rendelkező Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben fogadják, de a nagy forgalmú baleseti centrum érsérültjeit egyelőre nem tudják ellátni.

A tragikus hirtelenséggel elhunyt érsebész, dr. Tóth Gyula március eleje óta egyedül gondozta a Péterfy ellátási területéhez tartozó krónikus érbetegeket, a hónap minden napján telefonos készenléttel segítette a baleseti központ ügyeleti munkáját - erről az orvos kollégái beszéltek a MecialOnline-nak.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Fotó: MTI

Figyelmébe ajánljuk