Már fotók is bizonyítják: létezik az acsai medve

  • narancs.hu
  • 2022. május 26.

Belpol

Csütörtökön hajnali háromkor sétált be Ikladnál a vadászles közelében lévő vadkamera látóterébe.

 

A május 25-én Acsa és Püspökhatvan között észlelt barnamedve létezését immár Iklad közelében készült felvétel is bizonyítja.

 

A valószínűleg magányosan kóborló medvét a község határában, a helyi vadásztársaság leshelyének közelében kihelyezett vadkamera rögzítette csütörtökön hajnali három óra tájban – tájékoztatott Mészáros Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

A ragadozó két órán keresztül jött-ment a településtől keletre található erdőfoltban, mintegy húsz kilométerre a tegnapi észlelés helyszínétől, az Acsa és Püspökhatvan közötti úttól.

A Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei közösen ellenőrzik a környéket, hogy az állat tartózkodási helyét minél pontosabban nyomon követhessék. A Gödöllői Erdészet területén vadkamerák is működnek, amelyek nonstop rögzítik az eseményeket.

A Pilisi Parkerdő és Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága fokozott figyelemre inti a környék – tehát a Galga-völgy déli, a Gödöllői-dombság északi része és a Cserhátalja – lakosságát és a kirándulókat, és kérik, hogy ne látogassák a környék erdeit. 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 
 

 

 
 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk