Már Tunéziában is elismerik a magyar oltási igazolványt

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. december 15.

Belpol

Szijjártó elintézte, mert "Tunézia népszerű turisztikai célpontja a magyaroknak".

Megállapodás született Tunéziával a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről, így csütörtöktől a koronavírus ellen beoltott magyar állampolgárok a vakcina típusától függetlenül negatív PCR-teszttel szabadon beutazhatnak az országba - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tuniszban.

Szijjártó elmondta, ez azért fontos, mert Tunézia népszerű turosztikai célpont a magyarok körében, például 2019-ben - a világjárvány kitörése előtt - mintegy 15 ezer magyar turistát regisztráltak.

Ezzel a bejelentéssel huszonhatra bővült azon orszégok listája, amellyel Magyarország  kétoldalú egyezménykötött az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről.

A felek ezen kívül megállapodást írtak alá a szociális, a diplomáciai képzési, a kulturális és az egészségügyi, valamint a magyar Eximbank és a tunéziai Nemzeti Mezőgazdasági Bank közötti együttműködésről.

  • Péládul Magyarország a NATO-együttműködés keretében tíz lélegeztetőgéppel, ezen felül pedig 150 ezer dózis AstraZeneca oltóanyagot ad Tunéziának.
  • Emellett rendészeti és honvédelmi képzési programokat biztosít a rendvédelmi erők és a katonaság számára.
  • Szijjártó elmondta, számos magyar élelmiszer- és vízipari cégnek már most is fontos célpontja Tunézia.
  • Évi kétszáz tunéziai hallgatónak biztosítanak ösztöndíjat a magyarországi egyetemeken.

Szijjártó azt is leszögezte: "Magyarország mindig tiszteletben fogja tartania a tunéziai belpolitikai döntéseket, soha nem fogunk beavatkozni, soha nem fogunk kritizálni, soha nem fogunk véleményt mondani".

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

  

Figyelmébe ajánljuk