50 millió forint túlórapénzt nem fizetett ki a fideszes városvezetés Hódmezővásárhelyen

  • narancs.hu
  • 2019. január 16.

Belpol

Volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek ezernél több kifizetetlen túlórája volt.

Hódmezővásárhelyen azért hívtak össze rendkívüli közgyűlést, hogy határozatot hozzanak arról, hogy az önkormányzati cégek ne alkalmazhassák a „rabszolgatörvény”.

A hvg.hu összefoglalójából kiderül, hogy Márky-Zay Péter elmondása szerint  „volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek ezernél több kifizetetlen túlórája volt” és összességében 50 millió forintot fizetett ki a polgármesteri hivatal tavaly a dolgozóinak elmaradt túlóra gyanánt, amelyek még a fideszes vezetés alatt halmozódtak fel. Éppen ezért is fontosnak tartja Márki-Zay Péter, hogy a közgyűlésen szavazzanak erről a képviselők.

A helyzetet azonban nem így látják az ellenzékben lévő jobboldali képviselők, szerintük, ugyanis a túlóratörvény közgyűlés előtti megtárgyalása az országos politika helyi képviselőkre való ráerőszakolása. Márky-Zay visszautasította a vádakat és  azzal érvelt, hogy ő és mozgalma nem akarja legázolni a Fideszt, szerinte a kormánypárt az, amely itt helyben hazug módon politizál. A polgármester arra utalt többek között, hogy néhány hete óriásplakátokon ábrázolták őt Soros Györggyel, de a portál arról is ír, hogy az utóbbi napokban olyan szórólapok is elterjedtek a városban, amelyeken például azzal vádolják a vásárhelyi polgármestert, hogy mecsetet akar építeni a városban, hogy magyarellenes és bevándorláspárti.

A közgyűlés vége az lett, hogy ahhoz, hogy az ügy újra napirendre kerüljön az önkormányzati cégeknek először név nélkül írásban kell nyilatkozniuk álláspontjukról.

Múlt héten  a szombathelyi közgyűlés a Fidesz frakciójának távollétében megszavazta annak a tervezetnek a napirendre vételét, amely megtiltaná a vasi székhely önkormányzati cégeinél a túlóratörvény alkalmazását.

Rabszolgatörvény: háború Szombathelyen, felfüggesztették a civil alpolgármestert

Puskás Tivadar fideszes polgármester elvonta Molnár Miklós alpolgármester hatásköreit. A város napi működése kerülhet veszélybe, nem tudni, hogy lesz így költségvetés. Az ügy előzménye, hogy a múlt héten a szombathelyi közgyűlés a Fidesz frakciójának távollétében megszavazta annak a tervezetnek a napirendre vételét, amely megtiltaná a vasi székhely önkormányzati cégeinél a túlóratörvény alkalmazását.

Figyelmébe ajánljuk