Márki-Zay Péter: „Nem az összefogás, hanem az összefogás hiánya vezetett a Fidesz győzelméhez”

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 20.

Belpol

Szerinte még idén létrejöhet egy új párt vagy mozgalom.

„Az összefogás hiánya vezetett a Fidesz választási győzelméhez” – mondta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a 444-nek egy vasárnapi fórum után. Márki-Zay szerint lehettek olyanok, akik áprilisban azért nem szavaztak az ellenzékre, mert attól féltek, hogy Gyurcsány kerül majd hatalomra, de ők kevesen voltak ahhoz, hogy érdemben befolyásolják az eredményt. A polgármester arra is rámutatott: a Fidesz beépített emberein és médiáján keresztül végig az ellenzék megosztásán dolgozott.

Márki-Zay: Még az idén kell egy új párt vagy mozgalom

Csak olyan formációhoz hajlandó csatlakozni, ami következetesen kiáll a jelenlegi autoriter rendszer ellen, és ami a teljes ellenzéki összefogást képviseli. „Aki ezt megtöri, az áruló.” http://www.444.hu https://www.facebook.com/444.hu https://www.instagram.com/negynegynegy/ https://ask.fm/negynegynegy szerk [at] 444 [dot] hu

Márki-Zay Péter vasárnap a volt LMP-s Hadházy Ákossal, a volt MDF-es külügyminiszter Jeszenszky Gézával, Róna Péterrel és Hegedűs Istvánnal beszélgetett Hódmezővásárhelyen.

A 444-nek azt is elmondta: hiányzik egy olyan formáció, amellyel teljes mértékben tudna azonosulni, de reméli, hogy még idén létre tud jönni egy ilyen mozgalom vagy párt. A reménybeli szerveződésnek két kritériumot kell teljesítenie: következetesen ki kell állnia a korrupció és az autokratikus hatalomgyakorlás ellen, a teljes ellenzéki összefogást kell támogatnia, hogy legközelebb mindenhol egy ellenzéki jelölt indulhasson a fideszessel szemben.

Figyelmébe ajánljuk